Aleksis Kivi ja Seitsemän veljestä

TAVOITE. Tutustut Aleksis Kiveen ja Seitsemään veljekseen ja ymmärrät, miksi Kiveä ja hänen tuotantoaan käsitellään äidinkielen tunneilla. Opit myös laatimaan sähköisen kyselylomakkeen ja kirjoitat arvostelun.

ALOITA. Lue oppikirjan Aleksis Kiveä ja Seitsemää veljestä käsittelevät sivut (107-115) sekä Kunnaksen Seitsemän koiraveljestä. Laadi sivujen pohjalta testi jotain sähköistä testityökalua (Google Forms, Socrative, Kahoot!) käyttäen. Laadi mielenkiintoinen ja kattava testi. Haasta kaksi kaveria vastaamaan testiisi. Muista tarkistaa vastaukset ja laskea arvosana 30%:n taulukkoa käyttäen. Kerro myös, millaista palautetta saitte testistänne.

Mistä teoksesta sananparsi on ja mitä
se tarkoittaa? 
JATKA. Tee yksi tehtävistä kirjallisuuskansioon.

K Ideoikaa Aleksis Kivi -superpartyt. Suunnitelkaa sellaiset juhlat, joista puhutaan vielä vuosikymmenien päästä, joihin jokainen olisi halunnut päästä. Esitelkää ideanne "Leijonankidassa". Ehkä saatte juhliin myös rahoituksen.

K Tutustu  www.seitsemanveljesta.net -sivustoon. Arvioi sivustoa apukysymyksiä  käyttäen. Kopioi dokumentti omaan kirjallisuuskansioosi ja täytä se.

K Äidinkielen opettajain liiton jäsenlehti Virke on tilannut sinulta arvostelun. Laadi noin 300 sanan arvostelu www.seitsemanveljesta.net -sivustosta.JATKA. Kuuntele ja katsele. Syvennä tietojasi. Linkkien takana musiikkia, videoita, äänikirjoja...


TESTAA. Vastaa testiin vasta sitten, kun kaikki osiot on tehty. (Lisään kysymyksiä sitä mukaa, kun ryhmien omat testit valmistuvat.)